dimecres, 31 de gener de 2007

I de primer, ruc català...

Llegeixo a La Vanguardia que l'associació La Xicoia prepara la Ia Festa Gastronòmica del ruc català. L'associació, que agrupa als restauradors del Pallars Sobirà, vol promocionar amb un apat el proper dia 3 de febrer la carn del nostre ase tribal. El menú consistirà en estofat de burro i llonganices mixtes de ruc i porc. Amb aquest acte, que tindrà lloc al pavelló Els Til·lers de Sort a partir de les 21 hores, vol promocionar la carn d'aquest animal, de manera que la seva criança tingui viabilitat econòmica i així l'espècie s'allunyi del perill d'extinció. És a dir, protegir-la menjant-la. Interessant idea...

1 comentari:

Editor ha dit...

Ufff! ha portat cua això del Ruc, les associacions protectores d’animals s’han queixat, i al final, en unes declaracions fetes per alguns dels organitzadors, la carn que es servia a l’àpat era de ruc normal, no del català que està en perill. La veritat que aquest any la Xicoia serà recordada per a tot aquest embolica del Ruc.