diumenge, 3 de juny de 2007

La cuina és art?

Ara no tinc temps d'escriure un post més llarg i plé d'opinions, perquè me n'he d'anar pitant, però m'ha deixat pensativa una notícia que he llegit a El Periódico. Segons sembla, Ferran Adrià ha estat convidat a participar a la mostra Documenta de Kassel, a Alemanya, una de les principals mostres d'art modern (potser només per darrera de la Bienal de Venècia). Sense voler prejutjar, crec que es tracta d'una decisió polèmica, en tant en quant la cuina, per molt artística que sigui, té unes limitacions pràctiques de servei, tot ha de ser comestible i no enverinar el comensal... No és un demèrit dir que la cuina és artesania, i no art, perquè tot i que una de les seves principals funcions és crear bellesa -gustativa i visual- aquesta és, necessàriament, secundària respecte a la nutritiva. Però d'altra banda, també m'agrada la provocació que suposa aquesta convocatòria... I des de l'època dels ready made de Duchamp el concept d'art ha esdevingut tan arbitrari, que potser té més raó de ser allà Ferran Adrià que molts altres...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Wow!! No me gsta el cafe, pero si me gusta su olor, y la mousse de cafe, el pastel de cafe, los caramelos de cafe...
Pero nunca pense que pudiera ser tan fascinante. Vamos, me mandan a mi a hacer esa entrevista y me quedo en blanco...
Ruth.