dijous, 24 d’abril de 2008

Qui mana en el maridatge?

Ja coneixeu la rutina. Aneu a un restaurant, demaneu, i el sumiller fa un pacte entre la vostra butxaca i els plats que heu demanat per trobar-vos un vi o una beguda que us agradi. Aquest és el procediment que s'ha seguit a totes les fondes, cases de menjar i restaurants amb un mínim interés per l'enologia que existeixen des de que el món és mon.

Però vet'ho aquí que a un noiet anomenat Enrico Bernardo (i dic noiet perquè només té 31 anys, i ja el 2004 va guanyar el campionat del món de sumillers) se li ha acudit girar la truita, i ha obert un nou restaurant a París, anomenat Il Vino, on tú demanes una copa de vi i en funció de la teva tria et serveixen un plat o un altre. Les crítiques de moment els han estat força favorables, i diuen que és el lloc perfecte on iniciar-se en la cata i el maridatge. A mi la idea se'm fa força seductora, tot i que m'imagino que abstemis i paladars covards no compartiran el meu entusiasme. Hi ha un menú de degustació a cegues amb cinc vins i cinc maridatges al preu de 100 euros, però també es pot demanar got a got o ampolla a ampolla. Per si de cas viatgeu a París, aquestes són les dades: Il Vino d'Enrico Bernardo, 13 Boulevard de la Tour Maubourg, Paris 75007. Telèfon: +33-1-44117200