dimecres, 23 de setembre de 2009

Fira de whiskies



Sé que en aquest blog no faig gaire cas de l'agenda d'esdeveniments, però avui m'han passat la nota de premsa d'un al que veritablement m'agradaria anar a fer una ullada (i potser uns quants glops). Jo no sóc em tinc per una gran bevedora de whiskies -sóc més aviat de gin tonics- però amb el pas del temps i la influència d'uns quants amics que són fans de la "mançanilla d'Escòcia" (com en deia el meu pare) li he anat agafant el gust. Eh, i que a diferència d'aquests amics que ara en són experts, jo no he cregut mai que el whisky de Malta es fabriqués a una illa del Mediterrani. Us ho juro, l'anècdota és real, però mantindrem en l'anonimat la perpetradora...

El whisky és un univers que rivalitza amb complexitat amb el del vi, i que sovint no té tan bona fama com aquest, a causa dels mals usos d'alguns bars. Però si un s'endinsa en les capes superposades dels sabors, en la maceració en turba, en els diferents matisos, poques begudes hi poden rivalitzar com a "trago" llarg. Quan he tingut el privilegi -perquè aquestes coses, per moltes raons, no es poden fer a diari- de tastar un Lagavulin o un Chivas, reconec que ha estat una experiència absolutament deliciosa.

La fira, que s'anomena Whisky Live Barcelona, se celebrarà a l'Hotel Hilton (Diagonal 589-591) els dies 4 i 5 d'Octubre, de 16:00 a 21:30. L'entrada val vint euros i dona accés a 10 tickets degustació (Us ho prego, empreu el transport públic!) S'hi faran classes magistrals, concursos, exhibicions i tasts de les següents marques. Premi a qui després de veure el vídeo d'obertura d'aquest post, NO endevini quina marca m'agradaria tastar:

Diumenge 4 d' octubre:
16:15 Suntory
17:15 Bruichladdich  - Natalie Haran – Brand Ambassador
18:15 The Macallan – Fernando Pando – Brand Ambassador
19:15 Dewar´s
20:15 Maker´s Mark – Joseph Caro – Brand Ambassador
Dilluns 5 d' octubre:
16:15 Balblair
17:15 Olga Ortiz – Brand Ambassador
18:15 The Balvenie – Daniel Moreno – Brand Ambassador
19:15 Jura –Willie Tate- Master Distiller – Tast de Jura Paps i el nou Jura Prophecy
20:15 Bowmore

6 comentaris:

Gemma ha dit...

El meu cosí Joan de Vic, que té el blog Malt Whisky, no es perd mai aquesta fira! :)
http://jmitjavila.blogspot.com/

Angus ha dit...

Me encataría que me gustara el whisky solo, y he probado algunos de los buenos, pero... que no me entra.
Seguiré con mis Jameson con cocacola.

pityenlacocina ha dit...

ya se que no es lo mismo, pero a mi me gusta cocinar con whisky, sobretodo en reposteria, me ha gustado mucho tu blog, asi que me lo apunto y volvere a menudo por aqui,

besitos desde londres,

pity

Mar Calpena ha dit...

Gemma - Afegiré el blog del teu cosí als links. Molt interessant!

Angus- ¿Con coca-cola? ¡Ayayayayayyy!

Pityenlacocina- ¡Encantada de conocerte! Qué increíble tu pastel de damero...

Candela ha dit...

Cuando cambie el mes pasado el template de mi blog, prdi el enlace al tuyo. Ahora lo he vuelto a encontrar!

Anònim ha dit...

Nenaaaaa... que contenta estic d'haver-te trobat així de casualitat buscant receptes!!

Un petonarro...

Rosa Ramis